LocatieDe retraites en workshops worden gegeven in een gastenhuis, het voormalig Julianaklooster. Het is gelegen in Heiloo, aan de rand van een bedevaartsoord. Op dit bedevaartsoord wordt Maria vereerd als “Onze Lieve Vrouw ter Nood”. Deze plaats staat ook bekend als ’t Putje. Dit is vanwege de bron. Aan het water uit deze bron wordt al honderden jaren door mensen een heilzame kracht toegekend.

Het klooster is omgetoverd tot een prachtig comfortabel gastenhuis waarin iedereen zich thuis voelt. De kapel is volledig intact gebleven en wordt nog steeds gebruikt voor vieringen. De rest van het huis ademt  de kloostersfeer maar is zo aangepast dat soberheid en comfort hand in hand gaan.

Foto's kunt u bekijken in de Fotogalerij

Afhankelijk van de groep en het thema kan er voor het dagprogramma gebruik worden gemaakt van grotere en kleinere zonnige ruimtes op de begane grond. Op de zolderverdieping is een filmzaal ingericht en er bevindt zich een prettige huiskamer waar gasten zich kunnen terug trekken.

Deelnemers die het prettig vinden om de indrukken alleen en in alle rust te verwerken, kunnen een eenpersoonskamer reserveren. Voor mensen die de indrukken willen delen en zich prettiger voelen samen met mensen is er mogelijkheid om op de twee persoonskamer of de slaapzaal te overnachten. De één- of twee persoonskamers hebben een eigen douche en toilet. Overnacht u op een slaapzaal te overnachten, zijn de douches en de toiletten op de gang. Waar u overnacht maakt geen verschil voor de prijs van de workshop.

Het bedevaartsoord Onze Lieve Vrouw ter Nood bestaat al ruim 600 jaar en is de afgelopen eeuwen bezocht door mensen die kracht en steun zoeken om de problemen in hun leven te kunnen dragen. Zij vertellen ons nog steeds dat zij dit op deze plaats ervaren. Katholieken en niet katholieken komen dagelijks naar de kapel op het bedevaartsterrein en steken een kaarsje aan bij Maria “Onze Lieve Vrouw ter Nood”.  Zij gaan gesterkt naar huis. Deelnemers krijgen de gelegenheid om de kapel zelf te bezoeken.  

Het facilitair team van het huis staat borg voor een prettig verblijf. Bewoners op het bedevaartsoord zijn de rector (verantwoordelijk priester) en 3 zusters. Zij staan altijd open voor een praatje. 

Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een heilzaam verblijf. Aan u om het er van te maken.
 
Onze Lieve Vrouw ter Nood
Hoogeweg 65
1851 PJ Heiloo
meer informatie over het Heiligdom op de website olvternood.nl