Over Liesbeth van Gool


Ik begeleid mensen graag bij hun stap in een wereld vol mysterie en verwondering. In de prachtige verstilde omgeving die al eeuwen als heilzaam wordt ervaren reik ik woorden, beelden en stilte aan. Het bedevaartoord “Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo” is bijzonder zonder dat je kunt zeggen waarom.
In mijn workshops maak ik gebruik van werkvormen, die mensen op weg helpen, zonder goede raad. Soms lopen mensen vast doordat hun hoofd en hun hart te vol zitten. De activiteiten in de workshop bieden een gelegenheid om te ordenen en op te ruimen. Mensen die een paar dagen afstand willen nemen om beter te kunnen zien, reik ik inhoud aan die daarbij kan helpen.  Ik maak gebruik van eigentijdse inhoud maar grijp ook graag terug op authentieke eeuwenoude teksten.

Tijdens de afgelopen 15 jaar heb ik veel ervaring opgedaan. Het begeleiden van vooral schoolmanagers, docententeams en leerlingen van zowel basis als voortgezet onderwijs geeft me een veelzijdige  energieke en  aansprekende manier van presenteren.
Ik studeerde Pedagogische en Andragogische wetenschappen in Leiden, behaalde een Bachelor in Theologie en Levensbeschouwing (educatie) in Amsterdam en heb een opleiding tot coach gevolgd via INholland Alkmaar.

Achtereenvolgens werkte ik als senior identiteitsbegeleider bij Stichting Arkade, trainer/coördinator bij Onze Lieve Vrouw ter Nood en programma manager educatie bij Vastenaktie.  Na mijn periode bij Stichting Arkade ben ik gestart als zelfstandige en heb ik “Identiteit&Zingeving” opgezet. Naast de vaste werkzaamheden ben ik steeds actief gebleven voor teams en leerlingen van bijzondere scholen en, op maat, voor allerlei groepen volwassenen. Nu is de tijd gekomen om Identiteit&Zingeving verder uit te bouwen met een aanbod van tweedaagse workshops.

Ik zie het bijzondere in de alledaagse wereld en daag deelnemers uit de wereld te bekijken met de ogen van een kind. Velen zoeken zekerheid in controle en harde feiten. Tijdens de workshops draait alles om zachtheid, innerlijke ruimte en vertrouwen. 

Rust en stilte kunnen helpen om indrukken te verwerken of gewoon even tot jezelf te komen. Tijdens de workshops worden bewust momenten gecreëerd waarop je je kunt terug trekken, heerlijk kunt wandelen in het kleine bos of kunt zitten aan de vijver van het bedevaartsoord. Ook gezelligheid en vrolijkheid worden niet vergeten.

Muziek, poëzie en beeldende kunst vind ik bij uitstek wegen om je te laten ontroeren en emoties de ruimte te geven. Ik maak hier graag gebruik van en werk daarvoor samen met kunstenaars, dirigenten en andere ervaren begeleiders. Er zijn workshops waarin schilderen of zingen centraal staan, in andere workshops worden kunstvormen gecombineerd .

Ik werk vanuit de katholieke traditie. Daarom komen verhalen uit bijbel en traditie in de workshops in meerdere of mindere mate aan bod evenals een kennismaking met de rol die Maria kan spelen in het leven van mensen.  Het aanbod is open en uitnodigend en is gericht op de vrije keus van ieder mens.

Ik nodig u van harte uit voor een bijzondere workshop op een bijzondere plaats.